Uusimmat uutiset

30.07.2018
Raaseporin linnalla lauantaina 1.9.2018. Ota omat retkieväät mukaan, seuran puolesta tarjolla kahvia ja muuta juotavaa. Tervetuloa kaikki mukaan ! 
Ohjelma
klo 10 
Kokoontuminen Raaseporin linnan edustalla
klo 10.30-11.30 
Raaseporin linnan opastettu kierros
klo 11.30 -13
Eväiden syöntiä ja seurustelua
klo 13-15         
Linnarastit -suunnistus (kaksi ratapituutta)
 

17.07.2018

on kaikille osallistujille ilmainen. Tällä haluamme osaltamme tuoda esille Karjaan Uran 110-vuotista seurataivalta kaikille suunnistajille. Ota tilaisuudesta kiinni ja katsotaan kuinka lähelle pääsemme 110 osallistujaa!


14.05.2018

 Maanantairasteilla suunnistus opastusta  klo 17.00 alkaen

- 6.8. Fagervik

- 16.8. kaupunkisprintti Kiila

- 27.8. Svedja


 

Banmästares hälsingar
 

Karjaa-rastit 2018 i Snappertunas topp terräng

Vintern höll sitt grepp länge i år, nästan till medlet av april. Vårens öppningstävling, Billnäs medeldistans som förutspåtts som mycket krävade, måste därför inhiberas. Entusiasterna, som gillar fin terräng och krävande banor, hotade bli utan sin favoritdelikatess.

Tävlingsterrängen utökats i nordostlig riktning så att den uppfyller de krav som ställs i tävlingsansökan på långdistans sträckor. Banan på 12,5 km i männens huvudklass rör sig i de tre mycket småskaliga områden med branta sluttningar som dominerar i området. Terrängens mittdel erbjuder de som gillar fart, parkliknande flacka öppna bergsområden som är typiska för den västnyländska terrängen.

Karjaa-rastit löps i ekonomiskogar, vilket betyder att det under vintern och sommaren uppstått en del hyggen. Dessa syns på kartan med grönrandigt och gul hyggesfärg. Till någon större nackdel borde hyggena inte vara, men tillfälligt kan de orsaka en aning irritation bland de tävlande.

De flesta klasser får njuta av den småskaliga terrängen. Tävlingscentralen finns på samma plats som planerades för vårens tävling, på den fina gårdsplanen till en förtjusande bondgård. Sträckan från pakeringen till området är knappa en kilometer och till starterna endast ett par hundra meter.

Markku Lehto

Banmästargruppens ledare

Kartläggare

Karis Ura