Uusimmat uutiset

17.02.2019

- viikonloppuleiri 10.-12.5.

- suunnistusleiri 10.-13.6. 

Ilmoittautumiset Marja-Liisalle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  tai 045-2063324


 

Banmästares hälsingar
 

Karjaa-rastit 2018 i Snappertunas topp terräng

Vintern höll sitt grepp länge i år, nästan till medlet av april. Vårens öppningstävling, Billnäs medeldistans som förutspåtts som mycket krävade, måste därför inhiberas. Entusiasterna, som gillar fin terräng och krävande banor, hotade bli utan sin favoritdelikatess.

Tävlingsterrängen utökats i nordostlig riktning så att den uppfyller de krav som ställs i tävlingsansökan på långdistans sträckor. Banan på 12,5 km i männens huvudklass rör sig i de tre mycket småskaliga områden med branta sluttningar som dominerar i området. Terrängens mittdel erbjuder de som gillar fart, parkliknande flacka öppna bergsområden som är typiska för den västnyländska terrängen.

Karjaa-rastit löps i ekonomiskogar, vilket betyder att det under vintern och sommaren uppstått en del hyggen. Dessa syns på kartan med grönrandigt och gul hyggesfärg. Till någon större nackdel borde hyggena inte vara, men tillfälligt kan de orsaka en aning irritation bland de tävlande.

De flesta klasser får njuta av den småskaliga terrängen. Tävlingscentralen finns på samma plats som planerades för vårens tävling, på den fina gårdsplanen till en förtjusande bondgård. Sträckan från pakeringen till området är knappa en kilometer och till starterna endast ett par hundra meter.

Markku Lehto

Banmästargruppens ledare

Kartläggare

Karis Ura