Uusimmat uutiset

04.10.2019

Mustion Korpuddenin ulkoilualueella. Kokoontuminen ulkoilualueen P-paikalla. Ohjelmassa vaellusta, makkaran paistoa ja seuraleikkejä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 30.10. mennessä puh 040 5252850/Pirjo tai pirjo.rautia(at)gmail.com

I Svartå på Korpuddens friluftsområde. Samling vid friluftsområdets P-plats. I program vandring, grillning och sälskapsspel. Förfrågningar och anmälningar senast 30.10. tfn 040 5252850/Pirjo eller pirjo.rautia(at)gmail.com

Tervetuloa mukaan! / Välkommen med!


04.10.2019

 

Ravintola KW:ssa Karjaalla.

Sääntömääräiset asiat. Ruokatarjoilu.

Tervetuloa!

Johtokunta

************************

i Restaurang KW, Karis.

Stadgeenliga ärende. Matservering.

Välkomna!

Styrelsen


 

Karjaan Ura
 

Karjaan Ura on urheiluseura, jonka nykyisessä toiminnassa erityisesti suunnistuksella on keskeinen rooli. Seura järjestää runsaasti kilpailuja. Kevätkansallisella kilpailulla, Billnäsin keskimatkalla ja syyskauden kisalla Karjaarasteilla on vakiintunut paikkansa monen suunnistajan kisakalenterissa. Tarjontaa on myös kuntosuunnistajille. Maanantairastit keräävät runsaasti osanottajia myös lähikunnista. Lapsille ja nuorille on omaa toimintaa kuten suunniskouluja ja leirejä.

Seuran historia

Karjaan-Pinjaisten Voimistelu- ja Urheiluseura Uran syntysanat lausuttiin Pinjaisten työväenyhdistyksen kuukausikokouksessa Tammikuun 6.päivänä 1908.

Aikaisemmin kirjoitetut Uran lyhyet historiikit kertovat seuran perustamisajankohdaksi huhtikuun 5. päivän 1908. Tödellisuudessa perustamispäätös tehtiin siis jo saman vuoden tammikuussa.

Huhtikuun kokouksessa tehtiin viimmeinen silaus: Päätettiin ottaa uuden seuran nimeksi voimmistelu- ja urheiluseura. Pinjaisten urheiluseuraa ei vielä perustamisvuonna tunnettu Ura-nimisenä. Tätä nimeä alettiin käyttää vasta vuonna 1917. Virallista rekisteröintiä ei kuitenkaan vielä tuolloin suoritettu. Se tehtiin vasta myöhemmin 1920 luvulla.

Vuonna 1914 alkanut ensimmäinen maailmansota iski lamaannuttavasti urheiluseuraan. Seura päätettiin lopettaa toistaiseksi vuonna 1915. Seuran omaisuus luovutettiin työväenyhdistukselle. Hiljaiseloa kesti toukokuulle 1917, jolloin toiminta käynnistettiin uudelleen ja seuralle annettiin nimeksi Billnäsin Ura.

Työväen urheiluliitto perustettiin vuonna 1919. Saman vuoden lokakuun 6. päivänä pidettiin Karjaan työväentalolla kokous jossa päätettiin liittyä Työvän urheiluliiton jäseneksi Uudenmaan piirikunnan kautta.

Karjaan-Pinjaisten vomistelu- ja urheiluseura URA.r.y nimen seura sai lukuisten rekistöröinti hankaluuksien jälkeen marraskuun 8.päivänä 1926 ja kotipaikkana toimi Pohjan kunta. Myöhemmin seura on rekistöröinyt kotipaikakseen Karjaan kaupungin.

Uran alkuaikojen lajivalikoimaan kuului voimistelu, paini, ja yleisurheilu. Harjoituspaikkana toimi voimistelun ja painin osalta Karjaan työväentalo.

Myöhemmin lajivalikoimaan on kuulunut jalkapallo, lentopallo, käsipallo, jääpallo, pesäpallo, uinti, luistelu, nyrkkeily, hiihto, suunnistus ja shakki. Tänä päivänä päälajit ovat suunnistus ja shakki. Jonkun verran myös juoksu- ja hiihto tapahtumissa käy uralaisia.

Ura on viime vuosina saanut järjestettäväkseen lukuisia suunnistuksen SM tason kilpiluja. Syynä tähän on  ollut hyvät maastot ja hyvä kartoitustoiminta. Ura järjestää seuraavat SM-kilpailut vuonna 2010. Myös junioritoiminta on suunnistuksessa ollut vilkasta. Urasta onkin lähtöisin myös aivan MM-tason suunnistajia.

Shakkia käydään pelaamassa aina tiistaisin työväentalolla. Shakin pelaajat osallistuvat piiri,ja SM-kilpailuihin. Uralaisia on ollut myös MM-tason kilpailuissa. 


(lainaukset tekstiin on otettu Uran 90 vuotis historiikista)


Jorma Pelkonen