1. Ennen Maanantai-rasteja

Ilmoitukset: suunnistusjaosto huolehtii ilmoitukset paikallislehtiin ja SSL:n Rastilippu www-sivuille.

Rastien pitopaikka: lähtö- ja maalialue on määritetty etukäteen mm. riittävää paikoitustilaa silmälläpitäen. Suunnittele tarkemmat paikat lähdölle, maalille, ratavaihtoehtojen esittelystä, ilmoittautumisten vastaanotosta/karttojen myynnistä, lasten ilmoittautumis- ja opastuspaikasta.

Tehtävät: mikäli Maanantairasti-kalenterissa ratamestareina on kaksi nimeä, niin ensiksi mainittu on tapahtuman vastuuhenkilönä. Suunnittele tapahtuman tehtäväjako karttojen myyntiin, kirjaamiseen, aloittelijoiden opastukseen, lähtö- ja maalileimauksen opastukseen sekä paikoitukseen. Värvää tarvittaessa apureita.

Radat: ratapituudet ovat A-rata 6-7 km, B-rata 4-5-km ja 2 eri C-rata noin 3 km vaikea (CA) ja 3 km helppo (CB) vaihtoehto. Lasten ratana on helppo 2 km:n D-rata ja noin 1 km:n erittäin helppo E-rata (metsäosuudet viitoitetaan).


Kartat: suunnitellut radat ja rastimääritteet viedään OCAD- ohjelmaan. Tulostekartat radoista tulostetaan Lehdoilla. Sovi aikataulusta Markun kanssa puh. (040) 844 7864. Rastimääritteet ovat tulostekartassa.

Maanantai-rastien materiaali: Maanantai-rastilaatikossa on EMIT- kilpailukortteja, MTR- kortinlukulaite ja lämpökirjoitin (musta laatikko), vaihtokassa, vihko, narua, teippiä, karttamuoveja yms. ja ensiapulaukku. Rastileimasinlaatikkoon kuuluu xx kpl rastileimasimia sekä rastilippuja. Mukana tulee myös lähtö- ja maalileimasin ja tienvarsiopasteita. Tutustu materiaaliin etukäteen.

Vakuutusturva: kaikki alle 80-vuotiaat vapaaehtoistyöntekijät ovat vakuutettuja Pohjolan Tuplaturvavakuutuksen kautta. Kuntosuunnistajat vastaavat itse omista vakuutuksistaan.

2. Maanantai-rastipäivänä

Opasteet: Tienvarsiopasteet laitetaan paikoilleen maanantai iltapäivällä ja haetaan pois samana iltana. Opasteiden alku sijoitetaan Maanantairasti-kalenterin mukaisesti.

Lähtö ja maali: sijoita lähtö- ja maalileimasimet selkeästi erikseen. Huolehdi, että lähdössä kaikki nollaavat EMIT- korttinsa pitämällä korttia lähtöleimasimessa noin 4 sekunnin ajan, ja että maaliin tullessaan kukaan ei vahingossa leimaa uudelleen lähtöleimasimessa vaan maalileimasimessa.

Kartanmyynti: kartanmyynnin yhteydessä kirjaa radoittain vihkoon/lomakkeeseen suunnistajan nimi ja EMIT- numero. Kirjaa lainatut EMIT- kortit ylös. HUOM! Myös lasten mukana lähtevät vanhemmat tulee kirjata.

Hinnasto ja maksuvälineet:

 • karttamaksu 7 euroa
 • lapset alle 18 v. 2 euroa
 • lastenradoilta (D, E) ei peritä maksua
 • kauden ratamestareilta ei peritä maksua
 • EMIT- vuokra 2 euro
 • liikuntaseteli Smartum ja Virike-seteli sekä ePassi (palvelutunnus 59693) kelpaa maksuvälineeksi. Sporttipassi ei ole käytössä. Tarkista että liikuntaseteleihin kirjattu viimeinen voimassaolopäivä on voimassa. Liikuntasetelistä ei palauteta vaihtorahaa! Muista myös ottaa setelin käyttäjän nimi setelin taakse!
 • vuonna 2019 SSL:n Rastilippu palvelun maksutapa ei ole käytössä


Turvallisuus: Varmista, että kaikki suunnistajat ovat tulleet metsästä. Suunnistajan saavuttua maaliin kirjataan EMIT- kortinluvun jälkeen tulos (tai ei aikaa, mikäli suunnistaja niin haluaa) ko. suunnistajan kohdalle. Näin nähdään helposti, koska kaikki ovat tulleet metsästä.

Tulospalvelu:
 

Materiaali: lähtö- ja maalileimasimet otetaan pois rastipäivän lopuksi. Rastileimasimet ja rastiliput tulee hakea pois metsästä seuraavana päivänä. Toimita Maanantai-rastilaatikko ja EMIT- leimasinlaatikko Lehdoille.

Tilitys: rahat tilitetään Karjaan Uran tilille FI97 4055 8740 0058 13 (pankkitunnus HELSFIHH) ”Karjaan Ura/ Maanantai-rastit”. Liikuntasetelit kerätään vaihtokassaan ja toimitetaan Jorma Pelkoselle.

Tulokset:

4. Yhteystiedot

  • www.karjaanura.net
  • suunnistusjaoston pj Marja-Liisa Lehto, puh.(045) 2063324
  • kartoitus Markku Lehto, puh.(040) 8447864
  • tiedotus Tomas Björkjöf
  • jäsenkirjuri Regina Kalenius, puh.(044) 9893531
  • Karjaan Uran pj Pirjo Rautiainen, puh.(040) 5252850
  • kuntosuunnistus: Juha Laukkanen/Marja-Liisa Lehto

5. Vinkkejä ratasuunnitteluun

http://www.suunnistusliitto.fi/SSL