1. Ennen Maanantairasteja

Ilmoitukset: Suunnistusjaosto huolehtii ilmoitukset kotisivuille, paikallislehtiin ja SSL:n Rastilippu-sivuille.

Rastien pitopaikka: Paikoitusalue on määritetty etukäteen mm. riittävää paikoitustilaa silmälläpitäen. Suunnittele tarkemmat paikat lähdölle, maalille, ratavaihtoehtojen esittelystä, ilmoittautumisten vastaanotosta/karttojen myynnistä, lasten ilmoittautumis- ja opastuspaikasta.

Tehtävät: Mkäli Maanantairasti-kalenterissa ratamestareina on kaksi nimeä, niin ensiksi mainittu on tapahtuman vastuuhenkilönä. Suunnittele tapahtuman tehtäväjako karttojen myyntiin, kirjaamiseen, aloittelijoiden opastukseen, lähtö- ja maalileimauksen opastukseen sekä paikoitukseen. Maanantairasti-kalenterissa on myös muita apureita, jotka voivat auttaa eri tehtävissä. Värvää tarvittaessa lisää apureita.

Radat: Ratapituudet ovat A-rata 6-7km, B-rata 4-5km, C-rata 2-3km ja CB-rata 1-3km (helppo). Lasten ratana on helppo 1-2km D-rata ja noin 1km erittäin helppo E-rata erikseen mainittuina kertoina (metsäosuudet viitoitetaan).

Kartat: Suunnitellut radat ja rastimääritteet viedään OCAD-ohjelmaan. Tulostekartat radoista tulostetaan Lehdoilla. Sovi aikataulusta Markun kanssa puh. (040) 844 7864. Rastimääritteet ovat tulostekartassa.

Maanantairastien materiaali: Maanantairasti-laatikossa on EMIT-kortteja, MTR-kortinlukulaite ja lämpökirjoitin (musta laatikko), vaihtokassa, vihko, narua, teippiä, karttamuoveja yms. ja ensiapulaukku sekä tietokone. Rastileimasinlaatikkoon kuuluu 35 kpl rastileimasimia sekä rastilippuja. Rastileimasinlaatikoita on kaksi sarjaa, jota vuorotellaan viikottain. Mukana tulee myös lähtö- ja maalileimasin ja tienvarsiopasteita. Tutustu materiaaliin etukäteen. Sovi edellisen ratamestarin kanssa miten saat laatikon.

Vakuutusturva: kaikki alle 80-vuotiaat vapaaehtoistyöntekijät ovat vakuutettuja Pohjolan Tuplaturvavakuutuksen kautta. Kuntosuunnistajat vastaavat itse omista vakuutuksistaan.

 

2. Maanantairasti-päivänä ja sen jälkeen

Opasteet: Tienvarsiopasteet laitetaan paikoilleen maanantai-iltapäivällä ja haetaan pois samana iltana. Opasteiden alku sijoitetaan Maanantairasti-kalenterin mukaisesti.

Lähtö ja maali: Sijoita lähtö- ja maalileimasimet selkeästi erikseen. Huolehdi, että lähdössä kaikki nollaavat EMIT-korttinsa pitämällä korttia lähtöleimasimessa noin 4 sekunnin ajan, ja että maaliin tullessaan kukaan ei vahingossa leimaa uudelleen lähtöleimasimessa vaan maalileimasimessa.

Kartanmyynti: Kartanmyynnin yhteydessä kirjaa radoittain vihkoon/lomakkeeseen suunnistajan nimi ja EMIT-numero. Kirjaa lainatut EMIT-kortit ylös. HUOM! Myös lasten mukana lähtevät vanhemmat tulee kirjata.

Hinnasto ja maksuvälineet:

 • karttamaksu 8 euroa
 • lapset alle 18 v. 2 euroa
 • lastenradoilta (D, E) ei peritä maksua
 • kauden ratamestareilta ei peritä maksua
 • EMIT-kortin vuokra 2 euro
 • liikuntasetelit Smartum ja Virike sekä ePassi (palvelutunnus 59693) ja MobilePay (saaja 71514) kelpaa maksuvälineeksi.
 • Tarkista että liikuntaseteleihin kirjattu viimeinen voimassaolopäivä on voimassa. Liikuntasetelistä ei palauteta vaihtorahaa! Muista myös ottaa setelin käyttäjän nimi selkeästi kirjoitettuna setelin taakse!
 • Sporttipassi ei ole käytössä.
 • SSL:n Rastilipun maksutapa ei ole käytössä maanantairasteilla.

Turvallisuus: Varmista, että kaikki suunnistajat ovat tulleet metsästä. Suunnistajan saavuttua maaliin kirjataan EMIT-kortin jälkeen tulos (tai ei aikaa, mikäli suunnistaja niin haluaa) ko. suunnistajan kohdalle vihkoon/lomakkeeseen. Näin nähdään helposti, koska kaikki ovat tulleet metsästä.

Tulospalvelu: Jokainen maanantairastiratamestari kirjaa tulokset E-result lite-ohjelmaan ja laittaa ne kotisivuille. Kysy tarvittaessa apua OCAD-henkilöltä.

Leimasimet ja rastiliput: Lähtö- ja maalileimasimet otetaan pois rastipäivän lopuksi. Rastileimasimet tulee hakea pois metsästä mielellään seuraavana päivänä ja viimeistään keskiviikkona. Toimita Maanantairasti-laatikko, EMIT-leimasinlaatikko ja tietokone seuraavalle ratamestarille.

Tilitys: Rahat tilitetään Karjaan Uran tilille FI97 4055 8740 0058 13 (pankkitunnus HELSFIHH) viestillä ”Maanantai-rastit + pvm”. Liikuntasetelit toimitetaan Jorma Pelkoselle (puh. 050 569 3075).

 

4. Yhteystiedot

  • www.karjaanura.net
  • suunnistusjaoston pj Marja-Liisa Lehto, puh. 045 2063324
  • kartoitus Markku Lehto, puh. 040 8447864
  • tiedotus Tomas Björkjöf puh. 0440 961211
  • jäsenkirjuri Regina Kalenius, puh. 044 9893531
  • Karjaan Uran pj Pirjo Rautiainen, puh. 040 5252850
  • sihteeri Tina Collan-Weber, puh. 040 7194029

 

5. Vinkkejä ratasuunnitteluun

http://www.suunnistusliitto.fi/SSL